dinsdag 7 oktober 2008

Vrijspraak van poging tot doodslag op dochtertje voor vrouw uit Geldrop

Een 37-jarige vrouw uit Geldrop is vandaag (7-okt 2008) door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van poging tot doodslag op haar tweejarige dochtertje. De rechtbank achtte niet bewezen dat de moeder haar dochtertje opzettelijk een giftige hoeveelheid van het geneesmiddel diazepam had toegediend.

Het voorarrest van de vrouw was op 24 september al opgeheven. Eind januari hadden de ouders zich bij de eerste hulp van het Sint-Annaziekenhuis in Geldrop gemeld omdat hun kind epileptische verschijnselen zou vertonen. De ouders en het kind konden na onderzoek terug naar huis.
Een dag later kwamen zij opnieuw terug en toen werd bij het kind een grote hoeveelheid medicijnen in het lichaam aangetroffen.

Het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK), afdeling Helmond, deed daarop aangifte van kindermishandeling. De officier van justitie had tegen de vrouw een celstraf van twaalf maanden en tbs met dwangverpleging geëist.

Het AMK Helmond is overigens in 2007 en 2008 in opspraak geraakt wegens misstanden. Zo bleek in juli 2007 dat 126 meldingen van kindermishandeling nog niet waren opgepakt. Eén van de meldingen was toen al 150 dagen geleden gemaakt. Daarnaast wordt in 102 dossiers te langzaam vooruitgang geboekt. Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heeft destijds met steun van de provincie drie managers uit hun functie gezet. Tja, als het AMK zich met bovenstaande onnutte zaken bezig houdt dan kan ik me voorstellen dat er veel meldingen op de plank blijven liggen. Het Eindhovens Dagblad meldde in juli 2007 ook dat er binnen het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) in Helmond een cultuur van angst en terreur heerste. De directie genoot geen vertrouwen meer onder het personeel na het volgens meerdere bronnen onterechte ontslag van twee teammanagers en een vestigingsmanager.

Ook pakt de directie de wachtlijstproblematiek niet structureel aan, is de werkdruk te hoog en wentelt zij problemen af op het personeel, is de kritiek. Uit angst voor ontslag durven medewerkers hun mond niet open te doen.

Verantwoordelijk voor de crisissituatie is de directie, stelden oud-medewerker P. P. Slaats en bestuurslid J. Riepe bij CNV Publieke Zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: