donderdag 26 februari 2009

Nieuw proces tegen vrouwenhandelaars | Sneep II

Justitie gaat een tweede groep van dertien pooiers en bewakers voor de rechter brengen die zouden behoren tot de groep zeer gewelddadige vrouwenhandelaars van de Turks-Duitse broers Saban en Hasan B.

De broers en vier medeverdachten in de zogeheten Sneepzaak zijn op 11 juli 2008 al veroordeeld tot gevangenisstraffen van 8 maanden tot 7,5 jaar.
De broers en hun medeverdachten in Sneep I hebben volgens de rechter bijna tien jaar lang tientallen vrouwen met extreem geweld tot prostitutie gedwongen achter de ramen gedwongen van rosse buurten in Amsterdamse, Utrecht, Alkmaar en Den Haag.

De bendeleiders in de zogenoemde Sneep-zaak tatoeëerden hun initialen op de vrouwen. Ook werden de slachtoffers volgens het OM gedwongen tot borstvergrotingen en abortussen. De vrouwen moesten zeven dagen per week werken en duizend euro per dag afstaan. Daar kwamen onder meer de kosten bij van bewakers die moesten verhinderen dat de vrouwen ontsnapten.

Nu klaagt het Openbaar Ministerie dus ook de andere vermoedelijke sleutelspelers uit hun organisatie voor de rechter. De Almelose rechtbank bepaalt medio april in een vier dagen durende 'regiezitting' de planning van het nieuwe proces, dat op zijn vroegst in de zomer zal worden gehouden.

De hoofdverdachte in Sneep II is de Duitse Turk Nuri T. Hij wordt gezien wordt als de man die de organisatie samen met de broers zou hebben geleid. Nuri T. is sinds begin 2007 voortvluchtig. Als hij niet vóór het proces wordt gearresteerd, wordt zijn zaak bij verstek moeten worden.
De andere twaalf verdachten die in 'Sneep II' terechtstaan, worden door justitie beschouwd als pooiers of als bewakers van de vrouwen.

De meeste van deze verdachten zijn net als de hoofdverdachten van Turkse afkomst. De kern van de groep bestaat uit bekenden van de broers, die hen vanuit Duitsland naar Nederland waren gevolgd.

In de zaak tegen Saban en Hasan B. ('Sneep I) loopt nog een hoger beroep, dat komende zomer dient.

Het Openbaar Ministerie  gaat ook proberen de hoofdverdachten uit de groep de forse winsten uit de uitbuiting te ontnemen. De broers en hun medeverdachten hebben volgens het OM in een periode van tien jaar ongeveer negentien miljoen euro verdiend aan hun vrouwenhandel. Dit zou voornamelijk in Duitsland in vastgoed zijn belegd.

De Turkse broers Mehmet en Murat O en hun kompaan T.D. Die p 17 februari 2007 voor de rechter stonden horen niet tot de bende van de de broers Saban en Hasan B. De organisatie van de broers O zou juist in het gat gedoken zijn dat er sinds de arrestatie van de Sneep bende was ontstaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: