maandag 16 maart 2009

Klassejustitie: standje voor drugssmokkel door justitiemedewerkster

Het poortje-Groningen Tegen justitiemedwerkster Sandra B. (43) is door het Openbaar Ministerie voor de rechtbank in Groningen 180 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Sandra B. wordt ervan verdacht tientallen kilo's xtc, amfetamine, cocaïne en GHB te hebben vervoerd en verhandeld.

Sandra B. is een van de verdachten in de zogenoemde Capitool-zaak, waarbij het draait om drugshandel vanuit een woning in Hoogezand. In totaal worden vijf medewerkers van justitie verdacht van het in bezit hebben van harddrugs. De vrouw verkocht de drugs aan drie collega's in jeugdinrichting Het Poortje (foto) in Groningen als 'vriendendienst'.

180 uur werkstraf staat in geen verhouding tot straffen welke aan niet-justitie medewerkers worden gegeven voor vergelijkbare feiten. Daar zijn straffen van jaren geen uitzondering. Justitie zorgt weer vooral goed voor hun eigen mensen.

 

Op 13 oktober 2008 stond er al een leidinggevende van Het Poortje voor de rechter wegens bezit van kinderporno. De uitspraak in die zaak is opvallend genoeg nergens te vinden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: