dinsdag 10 maart 2009

Orde der Transformanten voor de rechter

transformantenVolgens het OM zit de Orde der Transformanten achter de moordaanslag op de Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar in augustus 2008.

De Orde wilde volgens het OM afrekenen met een vijand, zo stelden twee officieren van justitie vandaag voor de rechtbank in Rotterdam.

Voor dit misdrijf zitten momenteel drie mannen vast. Twee verdachten moesten voor de tweede maal voor de rechters verschijnen. De verdachten uit Hoeven ontkennen iets met de schietpartij te maken te hebben. Hun advocaat Inez Weski vindt dat het Openbaar Ministerie de daders te eenzijdig in de richting van de orde zoekt.

Het OM presenteerde vandaag een lijst vol argumenten die zouden moeten bewijzen dat de mannen wél achter de aanslag zitten. Een van de bewijsstukken is een leidraad hoe een beginnend kerkgenootschap dient om te gaan met bedreigingen van binnenuit en van buitenaf. Bovendien stond in een notitieboekje van een van de verdachten een instructie over hoe hij zou moeten handelen als hij zou worden aangehouden.

Het OM verwacht nog meer arrestaties te verrichten. Justitie denkt dat zeker vijf leden van de groep uit Hoeven met het misdrijf te maken hebben.

De zakenman overleefde vorig jaar de aanslag in de Julianalaan in Kralingen. Direct nadat hij werd neergeschoten, riep hij dat de orde erachter zou zitten. Hij was ooit getrouwd met een lid. Volgens het OM hadden het slachtoffer en de Hoevense groepering al langer problemen met elkaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: