donderdag 9 april 2009

10 jaar voor verkrachting Nederlandse toeriste

Maakiti Joseph Tipene Maakiti Joseph Tipene, een wol werker uit Nieuw-Zeeland is vanmorgen tot tien jaar cel veroordeeld wegens de verkrachting van een Nederlandse toeriste. De 25-jarige man overviel de 22-jarige vrouw en haar man op 15 januari op een kampeerterrein in de zuidelijke regio Southland.

Rechter Judge Kevin Phillips in Invercargill noemde de daad ''ongelooflijk afgrijselijk''. De dader verwoestte het leven van zijn slachtoffers. Ook bezoedelde hij het imago van Nieuw-Zeeland als toeristische bestemming.

De gewapende overvaller, die zijn daad bekende, maakte een geldbedrag buit en verkrachtte de vrouw voor de ogen van haar man. Het paar werd opgevangen door de plaatselijke instanties.

De Nederlanders sliepen in hun camper op het Five Mountains Holiday Park in Tuatapere toen de overvaller gewapend met een mes binnendrong. De politie kon Tipene later aanhouden toen diens moeder foto's van het mes in de plaatselijke krant herkende.

In 2006 werden ook twee Nederlanders in Nieuw-Zeeland overvallen. Het Nederlandse echtpaar was op huwelijksreis. De daders waren verkleed als agent. Ze bedreigden de Nederlanders met een pistool, bonden hen vast en verkrachtten de vrouw.

Met de bankpasjes van de Nederlanders pinden ze geld. Pas na twee dagen kwam er een eind aan het drama toen het echtpaar op een verlaten plek werd achtergelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook