vrijdag 26 juni 2009

Tano Jansen gestikt na opsluiting in zeecontainer

Tano Jansen (16) is om het leven gekomen door verstikking. Tano kreeg ruzie met een aantal vrienden, waarop zij besloten hem op te sluiten in een container. Later kwamen ze terug om hem te bevrijden, maar toen was de slechthorende jongen al overleden.

Dat zeggen althans familieleden van de vijf jonge verdachten die vastzitten tegen Omroep Gelderland . Tano heeft in een poging zichzelf te bevrijden, of om de aandacht te trekken, brand gesticht in de container, aldus de familieleden. Mogelijk is hij gestikt door de rook.

"Het was echt een tragisch ongeluk. Ze wilden hem een lesje leren, omdat hij wat had uitgevreten. Ze hebben hem opgesloten in die container en hij heeft daar brand gesticht. Toen ze 1,5 tot 2 uur later terugkwamen, was hij dood. Dat is nogal wat. Onze gezinnen zijn kapot."

Overigens ontkent het familielid dat er sprake zou zijn van arrestatie van de verdachten, want zij hebben zichzelf aangegeven. Daar zit het familielid overigens verkeerd want arrestatie is arrestatie. Of je je nu aan komt geven of niet.

De politie wil nog niet reageren op deze nieuwe ontwikkelingen. De vijf verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal vervolgens besluiten of ze blijven vastzitten of dat ze vrijkomen. (Update: Het 15 jarige meisje is vandaag vrijgelaten, bij de overige daders is het voorarrest verlengd met 2 weken)

Op basis van artikel 282 lid 3 kan de OvJ 12 jaar eisen maar dat zal wel niet gebeuren.

Wetboek van Strafrecht (Sr)

Artikel 282 | Sr, Boek 2, Titel 18

  1. Hij die opzettelijk iemand wederrechtelijk van de vrijheid berooft of beroofd houdt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie.
  2. Indien het feit zwaar lichamelijk letsel ten gevolge heeft, wordt de schuldige gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie.
  3. Indien het feit de dood ten gevolge heeft, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.
  4. De in dit artikel bepaalde straffen zijn ook van toepassing op hem die opzettelijk tot de wederrechtelijke vrijheidsberoving een plaats verschaft.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: