donderdag 1 oktober 2009

Nieuwe twijfels over kroongetuige

Peter La Serpe

Bij de advocaten die zijn betrokken in het liquidatieproces-Passage zijn nieuwe, ernstige twijfels gerezen over de verklaringen van kroongetuige Peter la Serpe. Strafpleiter Nico Meijering heeft sterke aanwijzingen gevonden dat La Serpe tijdens verhoren door politiemensen is gevoed met informatie en dat zijn verklaringen zijn 'gestuurd'.


Meijering wil dat de kwestie tot op de bodem wordt uitgezocht, onder meer aan de hand van het horen van La Serpes ondervragers. Donderdag lichtte hij zijn bevindingen in de justitiebunker in Amsterdam-Osdorp toe. Meijering is raadsman van Ali A., die ervan wordt verdacht opdracht gegeven te hebben tot liquidaties. De advocaat meent dat de kwestie „doorslaggevend” kan zijn voor de vaststelling dat La Serpe een onbetrouwbare getuige is.

Meijering wees er in zijn uitvoerige pleidooi op dat de onderzoeksleiding meer dan eens heeft verklaard dat het verstrekken van daderkennis aan de kroongetuige en sturing van zijn verklaringen volstrekt uit den boze is. Ook zegt men er niet van op de hoogte te zijn dat zit zou zijn gebeurd.

Het Openbaar Ministerie kon donderdag niet direct reageren op het betoog van Meijering. Dit zal op een volgende zitting, op 12 oktober, geschieden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook