donderdag 12 november 2009

Aisha vermoord door oom én neef?

De zaak van de moord op Aïsha (36) leek rond, maar haar echtgenoot, de Pakistaan Younis K. (39) die 20 maanden lang de schuld aan de gewelddadige dood van zijn vrouw Aisha op zich had genomen is dit voorjaar op zijn verklaring teruggekomen. Toen wees K. opeens zijn volle neef Tariq S. (38) als potentiële verdachte aan: hij was op de bewuste ochtend na Younis' telefoontjes langs gekomen, en had zijn oom weg gestuurd.

Toen oom na een klein halfuurtje de flat weer betrad, lag Aisha, letterlijk vrijwel kapot geslagen in de woonkamer. Ze kon nog worden gereanimeerd, maar stierf twee dagen later alsnog.

Younis' aanvankelijke bekentenis dat hij haar alleen maar een serie stompen in haar buik had gegeven, kon ook al niet kloppen met de tientallen letsels, verspreid over het hele lichaam van Aïsha die op 22 augustus 2007 met een hartstilstand werd aangetroffen op de bank in haar woning aan het Groeneveen in de Bijlmer.

Daarom beschuldigt Officier van justitie mr. J. de Jong oom en neef nu samen van de moord waarbij volgens hem cricketbats en stokken zijn gebruikt, en beiden ontkennen in alle toonaarden dat zij Aisha met een vinger hebben aangeraakt. Volgens de officier speelt het vermoeden van eerwraak een rol: Aisha had Younis te kennen gegeven dat zij van hem wilde scheiden om zich met een nieuwe vriend in Engeland te gaan vestigen. Zo'n opstelling levert binnen haar cultuur een aantasting op van de familie-eer.

De rechtbank denkt nog dagen nodig te hebben om klaarheid te scheppen in de zaak.

Update 16 november 2009
De OvJ eist 14 jaar tegen beiden.

Update 14 december 2009
Younes werd veroordeeld tot 9 jaar voor doodslag zijn neef werd vrijgesproken

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook