dinsdag 29 december 2009

Gevangene ontsnapt uit busje

Een van diefstal verdachte man heeft dinsdagmiddag de benen genomen tijdens zijn transport van het politiebureau in Emmeloord naar het cellencomplex in Lelystad. De man zag kans uit een rijdend arrestantenbusje te springen en is nog steeds spoorloos. Dat heeft de politie bevestigd.

Het politiebusje reed op de A6 bij Lelystad toen de man kans zag om eruit te ontsnappen en een bos in te rennen. De politiewoordvoerster kan nog niet zeggen hoe hard het busje precies reed, maar op het betreffende stuk zijn wegwerkzaamheden gaande, waardoor de agenten niet 120 km per uur zullen hebben gereden. Begeleiders van het transport zetten de achtervolging in, maar kregen de man niet meer te pakken.

De politie heeft de zoektocht gestaakt naar de arrestant. Een grootscheepse zoektocht met speurhonden en meerdere agenten heeft niets opgeleverd. Dat heeft de politie dinsdagavond laten weten.

Volgens de politie gaat het niet om een zware crimineel. „Maar wij nemen het heel ernstig op, want zoiets mag natuurlijk nooit gebeuren”, zegt een politiewoordvoerder. De politie onderzoekt hoe de man heeft kunnen ontsnappen. „We houden met verschillende mogelijkheden rekening. Het was een vrij nieuw busje, mogelijk dat er technisch iets niet in orde was. Maar het kan ook gebeurd zijn door een menselijke fout.”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook