vrijdag 17 april 2009

Twee ontsnapte gedetineerden Bon Futuro aangehouden

Engelbert ‘Bertje’ Koeiman en Julien Mambre die eerder ontsnapt waren uit de Bon Futuro gevangenis op Curaçao, zijn vanmorgen iets voor elven lokale tijd aangehouden. Ze bevonden zich in een appartement op Seru Fortuna Bieu.

In het vrijwel lege appartement werden onder andere vier vuurwapens gevonden, een hoeveelheid kogels, zwarte mutsen en een verrekijker. Koeiman en Mambre werden aangehouden door leden van het Arrestatie Team. De gevonden spullen duiden erop dat het tweetal wellicht bezig was met het voorbereiden van overvallen of andere snode plannen. Het appartement werd verhuurd maar de huurder bleek het weer onderverhuurd te hebben aan derden. De laatste bewoners waren dus Koeiman en Mambre. Hoe lang ze zich daar hebben weten schuil te houden moet uit politieverhoor blijken. Ze hebben in ieder geval hulp gekregen.

De ontsnapte gedetineerden hadden een heel arsenaal aan wapens en andere spullen verzameld. Wellicht waren zij van plan overvallen te gaan plegen.

Koeiman wist op 8 maart te ontsnappen van het gevangenisterrein tijdens werkzaamheden buiten. Mambre ontsnapte met drie andere gedetineerden een week later na een zorgvuldig beraamd plan waarbij twee cipiers korte tijd gegijzeld werden.

Van deze groep is nu nog één gedetineerde zoek: Jair Leuteria. Hij wist al eens eerder te ontsnappen uit de Bon Futuro-gevangenis en kon toen enkele maanden uit handen van de politie blijven.

Ook Koeiman ontsnapte al eens in 2001 en werd aangehouden na een overval op nummerbaas Nelson Farah van Joe Black. Vorige week werd Liomar Winklaar al opgepakt in een appartement te Sta. Rosa, terwijl Kenneth Maria een week na de ontsnapping in de wijk De Savaan al  kon worden ingerekend. In deze twee zaken werden ook medeplichtigen aangehouden op verdenking van het verbergen van criminelen. Daar Koeiman en Julien Mambre niet tegelijkertijd ontsnapten, maar nu wel tezamen werden aangehouden, moeten de twee iets af hebben gesporken of eenzelfde contactpersoon buiten de gevangenis hebben gehad.

Alle vijf ontsnapte gedetineerden zitten lange straffen uit wegens gewapende overvallen, moord c.q. doodslag of pogingen daartoe. Van onder meer Koeiman werd sinds zijn ontsnapping al op straat beweerd dat hij zich in de omgeving van Muizenberg, dat is onder Fortuna, zou schuilhouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Politie rukt uit voor nepwapen

De politie is vanochtend in grote getale uitgerukt om een acteur te arresteren die met een namaakwapen op straat liep in Amsterdam-Zuid. Ook drie andere personen werden meegenomen, waaronder ook filmregisseur Paula van der Oest.
Het viertal was bezig met filmopnames in een loods nabij het huis van bewaring aan de Havenstraat. Toen voorbijgangers iemand met een pistool op straat zagen lopen, belden ze de politie.
„Dat mag hij op het bureau uitleggen. Hij heeft inmiddels wel begrepen dat wij niet acteren en dat onze wapens wel echt zijn”, aldus de politie.

Wellicht kan de politie op haar beurt eens uitleggen waarom de man die duidelijk met filmopnamen bezig was meemoest naar het bureau terwijl als er in Utrecht een transsexueel wordt weggepest de politie niet één arrestatie kan maken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook