zondag 6 december 2009

3 Nederlanders gearresteerd voor pedofilie in de Filipijnen

De Nederlanders Gusbert Van 't Hof (alias 'Jack'), Robert Arjen Peter en Rudolf William de Vos zijn in Puerto Galera (Filipijnen, Mindoro) gearresteerd wegens pedofilie.

Volgens een van de slachtoffers, een jongen van 16, begon het misbruik twee jaar geleden toen hij zijn met zijn broertje van 13 en zijn neefje van 11 werd uitgenodigd in het 'resort' van een van de mannen.' De jongens kregen tussen de 50 en 100 Filippijnse pesos per dag (100 is 1,40 euro). De 16 jarige zei o.a. “Lagi akong pinapupunta ni Jack sa kuwarto at pinaliligo. Pagkatapos ay pinaghuhubad ako ng damit” (Ik ging vaak naar Jack, hij vroeg me altijd in bad te gaan en daarna kleedde hij me uit) (andere bronnen reppen echter van: “Lagi daw silang pinag­huhubad ng damit ni Jack sa kuwarto at pinaliligo bago sila i-blow-job,” = 'Jack kleedde me uit en wilde pijpen in bad')

Er is ook een aanklacht ingediend tegen de Barangay Captain Benjamin de Chavez voor het toelaten van dit soort praktijken. De Chavez ontkende:

“Wala naman akong alam diyan at kasama lang ako sa pag-aresto,” (Ik weet van niets alleen dat mijn team en ik de arrestatie hebben gedaan) zei hij

Politiechef James Brillantes -recentelijk nog in opspraak wegens betrokkenheid bij een schietincident op 27 november, waarbij 4 toeristen gewond raakten door politiekogels - ontkende dat hij de verdachten had vrijgelaten na ontvangst van een groot geldbedrag.

Brillantes is overigens geschorst als gevolg van het schietincident op 27 november.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook