dinsdag 27 juli 2010

Man door vriendin doodgestoken

Mohammed Akachar (21) (foto) uit Den Haag is vandaag in een ziekenhuis overleden nadat hij gister op de Hoefkade was neergestoken door zijn (ex-)vriendin (20) uit Tiel.

De vriendin meldde zich gisteren op een politiebureau in haar woonplaats met het verhaal dat zij in Den Haag haar vriend had gestoken met een mes. Uit contact tussen beide politiekorpsen bleek inderdaad dat de man met steekwonden was opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw is direct aangehouden en zit nog vast voor verhoor.

Volgens geruchten zou hij door zijn -Molukse- vriendin zijn gebeld om in Den Haag 'te komen praten'. Klaarblijkelijk ging dat niet goed, want -weer volgens geruchten-  werd hij vervolgens door een paar Molukkers vastgehouden en door zijn vriendin neergestoken. Hij zou daarna zelfs zijn overreden. Getuigen ontkennen die laatste twee feiten -die vooral op Marokkaanse fora circuleren-echter. De (ex-)vriendin zou hem gewoon hebben neergestoken, niks vasthouden, niks overrijden.

De ex-vriendin zou woedend zijn geworden toen zij maandagnacht haar ex belde en een vriendin aan de telefoon kreeg in plaats van hemzelf. Onder het mom van dat zij onder vier ogen met hem wilde praten, maakte zij een afspraak bij het pompstation aan de Hoefkade bij het Kaapseplein. Zij nam (volgens tegengesproken geruchten) echter een paar vrienden mee.

Update 10 februari 2012:
Mohammed's vriendin (21) wordt veroordeeld tot 14 jaar (LJN: BV3558).
Een medeverdachte (21) krijgt een werkstraf van 120 uur (BV3559) ee andere verdachte (19) krijgt 160 uur BV3564

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook