vrijdag 10 september 2010

Ouwe moordenaar doodgeschoten in Enschede

Folly Strijker
Bij een schietpartij in een woning aan de Diekmanstraat te Enschede is vrijdagavond Folly Strijker (66) doodgeschoten. De dader is voortvluchtig. Enkele buurtbewoners zeggen dat rond 6 uur 's avonds een onbekende man aangebeld zou hebben, waarna er geschoten is. De politie wilde daar vrijdagavond niet op reageren. Strijker leefde nog even na de aanslag maar reanimatie mocht niet baten.

Folly Strijker was vroeger een bekende figuur in de penoze in Enschede. Hij is de man die op 1 oktober 1978 in cafe Orion in Enschede Thea Landkroon (22) per ongeluk dood schoot, toen hij het had gemunt op haar vriend, Theo Oostdam die Thea als schild voor zich trok. Strijker vluchtte toen een toilet in en kon net door de politie worden ontzet toen andere cafégasten hem dreigden te lynchen.Strijker werd veroordeeld voor doodslag.

Update 14 September 2010: Inmiddels is Johnny van den D. (49) gearresteerd op verdenking van de moord. Het is een pokervriend van Strijker en er zou onenigheid zijn geweest over een bedrag dat Johnny aan Strijker hebben geleend

Update 11 oktober 2011: tegen Johnny van den D. en Folly's vriendin Ineke S. (53) Is 15 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook