dinsdag 7 september 2010

Uitspraak: Cassatie kinderverkrachter afgewezen

Geoffrey Jakobs
geoffrey jakobs
De veroordeling van Geoffrey Jakobs (57) (alias de 'Woenselse steentjesgooier') voor verkrachting van een meisje (9) uit Breda in 2006, is vandaag door de Hoge Raad bekrachtigd. Het gerechtshof legde Jakobs in 2008 twaalf jaar cel op voor het misdrijf dat hij pleegde in de eigen slaapkamer van het meisje. Die straf is nu onherroepelijk geworden, aldus de Hoge Raad. De rechtbank in Breda had hem in 2008 veroordeeld tot 10 jaar. De man werd al drie keer eerder veroordeeld voor zedenmisdrijven.

Jakobs drong in de vroege ochtend van 10 september 2006 het huis van het meisje in Breda binnen en vergreep zich aan haar. Belangrijkste bewijzen voor de verkrachting vormen de verklaring van het meisje en een spermaspoor, afkomstig van de verdachte, dat op de vloerbedekking van haar kamer is gevonden.

Geoffrey Jakobs kon worden aangehouden, nadat in een opsporingsbericht op televisie zijn foto was getoond.

De advocaat van Jakobs had zich tegen de uitspraak van het hof in Den Bosch verzet, onder meer omdat het hof zijn verzoek om getuigen en deskundigen te ondervragen had afgewezen en omdat het tegen een contra-expertise van de sporen was. De raadsman klaagde verder bij de Hoge Raad wegens de verwerping van zijn verweer dat de verklaring van het slachtoffer onbetrouwbaar zou zijn.

Het hoogste rechtscollege vindt dat deze bezwaren niet terecht zijn gedaan. Daarom zijn ze verworpen.

Geoffrey Jakobs stond eind jaren negentig bekend als de Woenselse steentjesgooier. Hij trok de aandacht van jonge meisjes in de Eindhovense wijk Woensel door steentjes tegen hun raam te gooien.

Vonnissen

  • Jakobs is op 29 februari 2008 door de rechtbank Breda voor verkrachting veroordeeld tot een tien jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging (zie LJN BC5372).
  • In hoger beroep is Jakobs op 28 april 2009 door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wegens verkrachting veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf (zie LJN BI2414).
  • In cassatie op 7 spetmber 2010 wordt het vonnis bevestigd Zie BM6919

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook