donderdag 7 oktober 2010

Juwelier Fred Hund doodgeschoten

Bij een overval op een juwelierszaak in de Jan Evertsenstraat 35 in de wijk 'De Baarsjes' in Amsterdam West is vanmorgen mede eigenaar Fred Hunt (66) In doodgeschoten. De twee overvallers verdwijnen daarna op een scooter.

Fred en zijn broer Gerard Hund verzetten zich tegen de overvallers, wat Fred moest bekopen met een kogel in de buik. Zijn broer Gerard werd door de overvallers geslagen.

Het was niet de eerste keer dat juwelier Hund werd overvallen en het was ook niet de eerste keer dat een winkel in de Jan Evertsenstraat wordt overvallen. Winkeliers klagen al lang over de overvallen in de Jan Evertsenstraat en voelen zich door de politie en de gemeente in de steek gelaten.

Update 18-10-11: Een arrestatieteam heeft vandaag in Amsterdam-West enkele verdachten aangehouden in verband met betrokkenheid bij diverse gewelddadige overvallen. Het gaat hierbij ook om overvallen op juweliers. Een van de aangehouden mannen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval op juwelier Hund in oktober 2010, waarbij Fred Hund om het leven kwam. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook