maandag 8 november 2010

Vermoorde créchehoudster had relatie met baas van hoofdverdachte

Arzu Çakmakçi-Erbas
Arzu Cakmakci-Erbas
Arzu Çakmakçi-Erbas (33), de eigenaresse van het Amsterdamse kinderdagverblijf Moeder's Schoot die op 10 augustus 2009 werd doodgestoken, had op het moment van haar dood een buitenechtelijke verhouding.

Erbas had volgens getuigen al zeker drie jaar een relatie met de werkgever van de hoofdverdachte Nevzat Koyak (42). Dat bleek vandaag op de eerste zittingsdag, toen verdachte Nevzat Koyak voor de rechtbank moest verschijnen op verdenking van het doodsteken van Erbas.

De man met wie Arzu een relatie zou hebben gehad is iemand die geregeld bouwwerkzaamheden verrichtte bij haar kinderdagverblijf in de Amsterdamse wijk Geuzenveld. Later begonnen zij samen een bouwbedrijf. Nevzat K. werkte voor de eigenaar van dat bedrijf. Volgens geruchten is het tevens Arzu’s achterneef, maar omdat de man zich op zijn zwijgrecht beroept is daar geen duidelijkheid over.

Nevzat werd 26 augustus aangehouden. In Oktober 200 werd een andere verdachte, de vrouw van Arzu’s minnaar, vrijgelaten.

Update 9 november 2010: Het OM heeft 25 jaar geëist. In de bewijsvoering maakt het OM hoofdzakelijk gebruik van getuigenverklaringen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook