woensdag 8 december 2010

Uitspraak: 6 jaar voor fatale roofoverval

Thugie A. (27) uit Sierra Leone is vandaag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 6 jaar voor een fatale roofoverval eind december vorig jaar in een woning aan de Catherina Beersmanstraat in Rotterdam. De rechters spraken medeverdachte Charissa A. (42) vrij van de overval.

De overval vond plaats in een woning aan de Catharina Beersmansstraat. A. had het gemunt op een Venezolaan met veel geld. Hij beroofde de man met veel geweld. Het slachtoffer werd pas dagen later, op 3 januari 2010, gevonden. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden acht jaar celstraf tegen A. geëist. R. had als het aan justitie had gelegen 2,5 jaar de cel in gegaan.

Uit onderzoek is gebleken dat de man om het leven kwam door een combinatie van een zwak hart, het gebruik van verdovende middelen en stress. Volgens de rechters is de stress veroorzaakt door de overval. De rechtbank zei dat A. niet van plan was zijn slachtoffer van het leven te beroven, maar de stress en dus diens dood was wel het gevolg van de overval.

A. vertelde de rechtbank dat juist hij werd aangevallen. Maar hij had voor de rechtbank geen goede verklaring hoe hij aan de koffer van zijn slachtoffer kwam. Daarin zaten contant geld,en mobiele telefoons en waardevolle sieraden.

De rechters meenden dat R. niet medeplichtig was aan de roofoverval. Ze was weliswaar in de woning, maar vertrok toen het uit de hand liep. Van een plan waarbij zij betrokken zou zijn geweest, was geen sprake, zo oordeelde de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook