vrijdag 13 mei 2011

Dode vrouw gevonden in Houten - man aangehouden - en weer vrijgelaten

Een vrouw (38), werd donderdagmiddag rond 15.40 dood aangetroffen in een auto in de Linzen-Oord in Houten (Utrecht). De politie heeft donderdag een man (66) aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de  vrouw.

Buurtbewoners zeggen dat ze enkele uren dood in de auto heeft gelegen. Omwonenden zeggen dat ze langer last hadden van de man. Zo zou er veel ruzie zijn en werden er twee weken geleden nog mensen opgepakt door de politie.

Update 17 mei 2011: De man wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Daar zal hij niet worden beschuldigd van moord. Wat de man wel ten laste wordt gelegd, wil het Openbaar Ministerie pas morgen zeggen.
Update 18 mei 2011: De man is weer vrijgelaten
Update 19 mei 2011: De vrouw was op de dag van haar dood al de hele dag onwel. De man die in de zaak werd vastgehouden zou haar aan haar lot hebben overgelaten, zegt Justitie.

De man zou een pooier zijn die de vrouw als prostituée voor zich liet werken. Hij had haar 's ochtends vroeg opgehaald en liet haar achter in zijn auto, terwijl ze duidelijk ziek was. Toen hij rond 15.30 uur 's middags bij zijn auto terugkwam, bleek ze te zijn overleden.

Justitie verwijt de man dood door schuld, omdat hij niet direct een arts inschakelde toen de vrouw dat nodig leek te hebben. De verdachte is aangehouden, maar kwam woensdag weer vrij, omdat de rechter-commissaris niet voldoende bewijs ziet om hem langer vast te houden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook