woensdag 21 september 2011

Nederlander bekent moord in Frankrijk

Een Nederlands zakenman (36) heeft aan de politie in het Sedan (Frankrijk) bekend dat hij een Belgisch echtpaar uit Beaumont (België) heeft vermoord. De stoffelijke overschotten van de man en de vrouw werden afgelopen weekend gevonden in een veld vlakbij Sedan.

De Nederlander was een bezig om een huis aan de Belgen te verkopen. Aanvankelijk ontkende hij betrokken te zijn bij de moord. Dit, ondanks dat hij allerlei eigendommen van het Belgische echtpaar (een creditcard en 2 mobiele telefoons) op zak had ten tijde van zijn arrestatie.

Later bekende de Nederlander alsnog. Hij zei in een vlaag van verstandsverbijstering te hebben gehandeld, toen de Belgen hadden ontdekt dat hij hen probeerde op te lichten.

Volgens vooronderzoek, kwam het Belgisch koppel van een jaar of dertig jaar vrijdag de woning die ter verkoop werd aangeboden, bezoeken. Twee dagen later werden ze niet ver van daar, zonder identiteitspapieren dood gevonden door een jongen die paddestoelen zocht. Het scenario van een zelfmoord werd snel afgewezen en het spoor leidde naar de Nederlander die o.a. in de Porsche van de Belgen rond reed.

Na te zijn gestart in de bloemenhandel, was de verdachte makelaar in onroerend goed geworden, maar had gefaald. De man, wiens huis werd geveild, bleek ongeveer 400.000 euro aan schulden te hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook