zondag 13 maart 2011

Dode man in Amsterdam

Vanochtend is rond 8 uur het stoffelijk overschot van Robbie Soekar (54) aangetroffen in een woning in de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost. Hij is door geweld om het leven gekomen. De bewoonster 'Tante Joyce' (Jocelyn B.) wordt niet verdacht.

'Tante Joyce' is een lokaal bekende buurtmoeder die daklozen en verslaafden opvangt.

Update 14 maart 2011:
Robbie Soekar is waarschijnlijk door een afrekening in het criminele milieu om het leven gekomen.
De Surinaamse Amsterdammer heeft meerdere mensen in Suriname en Nederland opgelicht. Robbie Soekar is een volle neef zijn van Tante Joyce, die in dit huis woont. Hij is het ook die haar zaterdagochtend naar het ziekenhuis heeft gebracht omdat ze hartproblemen heeft. Toen Tante Joyce terugkwam uit het ziekenhuis was haar huis afgezet met politielinten.
Volgens een anonieme bron komt S. hier, in het huis waar hij om het leven is gebracht, wel vaker over de vloer. Zo ook de afgelopen dagen, waarschijnlijk om zich te verschuilen voor zijn vijanden. Hij zou namelijk meesteroplichter zijn, in Suriname maar ook in Nederland. Hij zou een pakkettendienst in Oost hebben opgelicht.
De politie kan in het belang van het onderzoek weinig zeggen, behalve dat de man door geweld om het leven is gebracht. Tante Joyce is geen verdachte in de zaak en verblijft voorlopig in een opvanghuis.

Update 21-6-2011: Tante Joyce is inmiddels wél verdachte. Vandaag werd bepaalt dat zij en andere verdachte Duncan R (51) langer in voorarrest blijven.
Volgens justitie is haar rol vermoedelijk groter dan ze heeft verklaard. Volgens B. heeft R. de man om het leven gebracht en moest zij haar huis uitvluchten omdat hij haar ook zou hebben bedreigd, zo bevestigde justitie. Uit sporenonderzoek blijkt volgens het OM dat B. langer in de woning is gebleven en dat er DNA van haar is aangetroffen op de sokken van het slachtoffer. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook