zaterdag 2 april 2011

2 Doden bij schietpartij in Alphen a/d Rijn

Bij een schietpartij in de wijk Bronkhorst in Alphen a/d Rijn zijn vier mannen gewond geraakt. Het gaat om een man (23) met Nederlandse nationaliteit, een man (39) met Bulgaarse nationaliteit, een man (30) met Nederlandse nationaliteit en een man (30) met Bulgaarse nationaliteit.

Na de schietparij reden de vier naar het ziekenhuis, waar de eerstgenoemde 2 mannen overleden. De politie heeft de laatste 2 mannen gearresteerd maar later weer vrijgelaten. Ook een man (28) uit Rotterdam en Erlof N. (26) zonder vaste woon- of verblijfplaats werden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid.

De politie gaat er van uit dat het een uit de hand gelopen drugsruzie betreft.

Update 20 mei 2011: 
Het onderzoek is afgerond. Er zijn in totaal zeven verdachten aangehouden, onder wie de twee mannen uit Limburg (een Bulgaar en een Nederlander) die de schietpartij hebben overleefd. Verder zitten nog een man (28) uit Rotterdam en een man (26) zonder vaste woon- of verblijfplaats in bewaring, evenals een  man (52) uit Groesbeek. Twee verdachten zijn inmiddels in afwachting van hun proces in vrijheid gesteld.

Een aantal verdachten wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, anderen van overtreding van de Opiumwet. Erlof N. is de vermoedelijke schutter. Er is niet alleen geschoten op de Broekhorst maar vermoedelijk ook ten tijde van een ingezette achtervolging, op de route die de auto met de gewonden naar het Goudse ziekenhuis hebben genomen. Het gaat om de N207 van Alphen aan den Rijn naar Gouda. 

Update 5 oktober 2011
Vandaag staan de twee overlevende slachtoffers -de Bulgaar Alexander Z en Nicolav A.- terecht in verband met hun aandeel in de ripdeal. Morgen en overmorgen staan vijf anderen terecht. het ging uiteindelijk om een groep Limburgers van Bulgaarse en Joegoslavische afkomst die drugs wilden verkopen aan een groep antillianen. Toen de antillianen er met 1.3 kg cocaine vandoor wilden gaan werd hun auto doorzeefd met kogels. Ook bij de daarop volgende vlucht werd er door de antillianen geschoten. Alexander Z. zou nog een kogel in de hartstreek hebben.

Verdachte Alexander Z. heeft zowel in Nederland als Duitsland strafblad. In Duitsland keer tot 6 jaar veroordeeld voor drugshandel.
Bouwvakker Nicolav A heeft slechts één veroordeling wegens winkeldiefstal.
Tegen Alexander Z werd 40 maanden geëist, tegen Nikolav A. 30 maanden
Orhan was één van de slachtoffers.

Update 21 oktober 2011
Erlof N. (27)  kreeg 21 jaar cel voor gekwalificeerde doodslag en pogingen daartoe. Het Openbaar Ministerie had 25 jaar cel geëist  voor moord.
Handlanger Siegmar W., die met N. en zijn ineens veroordeelde vriendin de achtervolging inzette, kreeg 5 jaar cel.
.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook