zondag 11 december 2011

Horeca ondernemer doodgeschoten in wietpand in Barendrecht

Horeca ondernemer Peter Hoornweg (52) uit Papendrecht is in Barendrecht doodgeschoten in een pand waar een hennepkwekerij met 600 planten was gevestigd.

Hoornweg was eigenaar van diverse Papendrechtse bedrijven, waaronder zalencentrum Cultura, eetcafé Knabbel en Babbel, zonnestudio Sundreams en discotheek Xie Je Zo.

Deze zaken werden in september 2005 gesloten als gevolg van de Bibob wet, die het witwassen van crimineel geld tegengaat. Omdat hij uiteindelijk werd vrijgesproken liep een vergoedingsprocedure. Overigens is nog niet vastgesteld of Hoorweg ook daadwerkelijk bij de hennepkwekerij in Barendrecht betrokken was.

Update 13 december 2011
Kort na de melding werd een  Rotterdammer (34) aangehouden. Hij wordt als verdachte gezien, omdat hij bij een woning aanbelde met de mededeling dat de politie moest worden gebeld.

's Morgens 12 december meldden zich twee mannen op het politiebureau Zuidplein. Het gaat om de eigenaar dan wel huurder van het bedrijfspand -Marcus M. (37) Barendrecht- en een man (48) uit Rotterdam. Beide mannen zijn aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid.
De man uit Barendrecht zou ene Alex H. zijn.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook