donderdag 5 januari 2012

Eis: vier jaar voor moord op vader

Tegen Erwin S. (28), die 28 januari 2011 in de Eindhovense wijk Woensel-Noord zijn vader Niek Soepnel, een dierenarts, zou hebben vermoord, is 4 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist door de officier van justitie vandaag in de rechtbank in Den Bosch.

Erwin S. is in 2009 al eens veroordeeld tot een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis omdat hij zijn vader had bedreigd en beledigd. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum vinden dat de verdachte nog steeds schizofreen is en dat hij waanideeën heeft. Zo zou zijn vader niet zijn eigen vader zijn en zou hij zijn geboren op een andere planeet.

De man ontkent. Getuigen meldden echter dat S. al een paar keer had gezegd zijn vader te zullen doden. Op 28 januari werd het lijk van de dierenarts met ernstige hoofdwonden gevonden in de kruipruimte van zijn huis in Woensel.

De verdachte zei vandaag tijdens de zitting dat hij op het moment van de moord in zijn eigen huis was en geen idee heeft hoe allerlei sporen daar terecht zijn gekomen. Op zijn kleren, op een lichtschakelaar en in bad zijn bloedsporen gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook