dinsdag 3 januari 2012

Uitspraak: strafje voor aanrandende politieman

Een oud-rechercheur (63) van de politie in Enschede is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur wegens aan aanranding van twee vrouwen. Ook moet hij 800 euro schadevergoeding betalen aan een van de slachtoffers.

De politieman heeft in 2006 en 2009 twee vrouwen lastiggevallen, die als getuige en/of verdachte betrokken waren bij misdrijven. De ene vrouw had hij tijdens een verhoor op het politiebureau aangerand. De andere zocht hij thuis op onder het voorwendsel dat hij nog wat gegevens nodig had. Van een derde aanranding is hij vrijgesproken.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie (OM) een half jaar celstraf. De rechters vonden een mildere straf op zijn plaats, onder meer omdat het al enkele jaren geleden is gebeurd. Ook is de man door zijn oneervol ontslag bij de politie psychisch en financieel zwaar getroffen.
Dat moge zo zijn, maar het lijkt een excuus dat gewoonlijk enkel bij politiemannen wordt toegepast. Ook de 'gewone' burger wordt bij ontslag psychisch en financieel getroffen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook