woensdag 23 mei 2012

Afghaan die buschauffeur neerstak vrij na blunder justitie

Sarwer T.(52), de Afghaan die 2,5 jaar geleden in Breukelen een buschauffeur van Connexxion vijf keer met een mes stak, is weer vrij dankzij een blunder van justitie.

Deze week zat twee derde van de vierjarige celstraf die hij kreeg opgelegd erop. Bij goed gedrag worden gevangenen dan voorlopig vrijgelaten, maar volgens justitie zou T. niet voor die regeling in aanmerking moeten komen. Het Openbaar Ministerie wilde daarom de man vasthouden voor behandeling, maar diende -zo bleek gisteren- het verzoek daartoe 4 dagen te laat in. Het verzoek had 30 dagen voor de vrijlating van de man naar de rechtbank gestuurd moeten worden.

T. is getraumatiseerd doordat hij zijn vrouw en kinderen in Afghanistan heeft verloren. Hij zou elke vorm van behandeling voor een veilige terugkeer in de maatschappij echter hebben geweigerd. Hij wil ook niet meewerken aan bijzondere voorwaarden die tijdens zijn voorlopige vrijlating gelden, zoals een alcoholverbod. Tijdens het misdrijf was T. onder invloed van alcohol.

Het OM vreest dat Sarwer T., opnieuw in de fout gaat en spreekt van een 'verschrikkelijke blunder'.
Busbedrijf Connexxion reagaeert geschokt op de vrijlating.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook