donderdag 25 oktober 2012

Arrestatie in oude moordzaak Henk Opentij en Mary Run

Kickbokser Melvin R. (35) uit Amsterdam is aangehouden in verband met de moord op Henk Opentij (79) en zijn vriendin en buurvrouw Mary Run (73) in Amsterdam, in november 1997. Het DNA van de verdachte is gevonden in een spoor op de plek waar het echtpaar om het leven is gebracht. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte en denkt die spoedig aan te kunnen houden. Dat liet het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag weten.

Henk Opentij Mary Run werden destijds door een buurman dood aangetroffen in de woning van een van hen aan de Noorderbreedte in Amsterdam-Noord. Ze hadden diverse steekwonden en hun kelen waren doorgesneden. Opvallend was dat er niets uit de woning was geroofd. Mary's tas bleek wel doorzocht, maar de 600 gulden die daar in zat, was niet meegenomen. Melvin R. woonde destijds vlak bij de Noorderbreedte in Noord waar de levenloze lichamen van het stel gevonden werden.

Vorige week meldde de politie al dat nieuw DNA-onderzoek waarschijnlijk tot een doorbraak zou leiden. Uit het nieuwe onderzoek bleek dat in het huis aangetroffen DNA-materiaal een negroïde herkomst had.

Update 26-10-2012: Miguel K. (34) -een vriend van de gearresteerde Melvin R.-  is eveneens opgepakt.

Update 9-11-2012: Beide verdachten hebben bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook