vrijdag 23 november 2012

Dode bij schietpartij in Badhoevedorp

Bij een autohandel aan de Nieuwemeerdijk 350 in Badhoevedorp is bij een schietpartij Remco Hillegers (41) doodgeschoten. Zijn broer Marin Hillegers en kompaan Donny de Keijzer (33) uit IJmuiden  raakten gewond.
Er zouden twee schutters zijn geweest. Ook Martin van der Pol (‘Polletje’ )en Sportschoolhouder Jaap Meinkes uit Haarlem waren op het adres aanwezig.

Martin Hillegers en zijn handlanger Marc Post  gijzelden in 2000 een familie in het Limburgse Helden, toen ze op de vlucht waren voor de politie. De vrouwelijke gijzelaars werden daarbij verkracht. Het betrof de jongste dochter Laura (destijds 18)  en haar twee zussen.
De opmaat voor de gijzeling vormde een schietincident op de A 67 ter hoogte van Geldrop. Martin schoot daar op een passerende automobilist, maar miste. Na een wilde rit drong het duo de boerderij van de familie binnen.

Peter de Vries speelde destijds een omstreden rol bij de gijzeling.

Martin H. kreeg in 2000 20 Jaar gevangenisstraf klaarblijkelijk was hij toch al vrij. Marc Post kreeg destijds 10 jaar.

Ten tijde van de gijzeling had Martin Hillegers al acht jaar vastgezeten voor doodslag; hij had in 1991in Badhoevedorp notabene in hetzelfde pand, Martin van der Spek, een kennis uit het criminele circuit doodgeschoten omdat die een verklaring tegen zijn vader had afgelegd. En hij was veroordeeld wegens drugsdelicten.

De vader van Martin en Remco, Ruud Hillegers (66), zit momenteel in de gevangenis. Hij is op 1 november 2011veroordeeld tot 7 jaar celstraf voor de handel in cocaïne.

Tot begin 2011 was op het adres aan de Nieuwemeerdijk  autohandel Remcar gevestigd, eigendom van Remco Hillegers. Die ging echter failliet. Nu is er Hillie's car gevestigd (aan de naam te zien ook een familiebedrijf).

Martin vd Pol is de man die bekend is van de schietpartij in de Haarlemse sexclub Esther op 20 februari 2000, waarbij Hells Angel Rob Takken en aan aantal aspirant Hells Angels werden doodgeschoten. vd Pol werd daarvoor in hoger beroep veroordeeld tot 15 jaar en is sinds kort weer vrij. 

Ook Donny de K. is eerder met de politie in aanraking geweest wegens een ‘levensdelict’ : Op 15 juli 2006 sloeg hij in cafe ‘Anno 1890’ aan de Amstelveenseweg in Amsterdam iemand dood waarvoor hij 27 maanden kreeg waarvan 9 voorwaardelijk

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook