vrijdag 1 februari 2013

Nederlander gezocht in Turkije ivm verdwijning

Sarai-sierra De Turkse autoriteiten zijn bezig om een Nederlandse gids op te sporen die in verband wordt gebracht met de mysterieuze verdwijning van de Amerikaanse Sarai Sierra (33) in Istanbul.

De fotografe Sarai Sierra werd 21 januari, een dag voor haar terugreis naar de VS, voor het laatst gezien in het centrum van Istanbul. Uit politieonderzoek is gebleken dat Sierra vlak voor haar verdwijning contact heeft gehad met de Nederlander. De twee hadden afgesproken bij de toeristische Galatatoren en sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

Sierra komt uit New York, is getrouwd en moeder van twee jongens van 9 en 11 jaar. Sierra werd voor het laatst gezien op beelden van beveiligingscamera’s in een winkelcentrum in de buurt van haar hotel in Istanbul. De politie is volgens een woordvoerder in bezit van transcripties van chatgesprekken via sociale media.

Update 2 februari
Het lichaam van Sarai Sierra is door buurtbewoners gevonden tussen de ruïnes van een oude stadsmuur, maar de politie vermoedt dat ze op een andere plek is vermoord. Op haar lichaam zaten steekwonden. Negen mensen zijn aangehouden in verband met de dood van Sierra, maar het is niet duidelijk of de Nederlander daarbij is

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook