donderdag 21 maart 2013

Herzieningsverzoek in Showbizzmoord

Justitie heeft de procureur-generaal bij de Hoge Raad gevraagd te bekijken of de zgn. Showbizzmoordzaak moet worden heropend.  Het Openbaar Ministerie (OM) is er niet meer van overtuigd dat Martien Meijer-Hunnik de dader is van de Hilversumse showbizzmoord in 1981. Het slachtoffer in de zaak was de zakenman Bart van de Laar. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops spreekt van een dwaling.

Op 10 november 1981 werd Bart van de Laar neergeschoten in zijn Hilversumse villa. Hij werd op de keukenvloer gevonden met een kogel door zijn hoofd. Drie dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. De moord op de flamboyante platenbaas was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld.

Bart van de Laar was in de Benelux de directeur van het platenlabel Carrere Records, genoemd naar de Fransman Claude Carrere. De platenbaas werkte samen met Babe, Luv', Benny Neyman, Corry Konings en Lenny Kuhr.

Martien Meijer-Hunnik is destijds alleen veroordeeld op zijn eigen bekentenis die  onder grote druk tot stand kwam en die hij later herriep

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook