dinsdag 3 september 2013

Verzwaring aanklacht in zaak Vivica Spong

Mark van D.(41) uit Utrecht wordt nu ook beschuldigd van de moord op zijn ongeboren zoontje Julian. Van D. heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn hoogzwangere vrouw Vivica Spong gewurgd. De officier van justitie breidde vandaag in de rechtbank in Utrecht de aanklacht uit

Volgens van D. vond hij zijn vriendin, een nichtje van strafpleiter Gerard Spong, een jaar geleden dood in hun woning. De verdachte zegt te denken dat zijn vriendin van de trap is gevallen maar volgens de officier wijzen de dodelijke verwondingen daar niet op.

In juni heeft de rechtbank de woning van Vivica Spong en Van D. bekeken. Deskundigen zouden daarna glas- en bloedsporen onderzoeken. Maar dat onderzoek heeft 3 maanden stil gelegen. De aanklager gaf op de zitting de deskundigen de schuld van dit uitstel.

Dat onnodige uitstel was voor advocaat Willem Jan Ausma reden de rechtbank te vragen Van D. vrij te laten. Ausma benadrukte dat er tegen Van D. geen enkel direct bewijs is. De officier verzette zich en de rechtbank wees het verzoek van Ausma af. De volgende zitting is pro forma op 19 november. De inhoudelijke behandeling is naar verwachting op 14 en 15 januari.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook