maandag 31 maart 2014

Nederlander vermoord op de Filipijnen

sproet-mons De spoorwegbeveiliger Robert ‘Sproet’ Mons (51) uit Weesp blijkt vorige week in de Filipijnse stad Bacolod met negen messteken om het leven te zijn gebracht. De aanleiding tot de fatale steekpartij zou een uitgemaakte relatie met een Filipijnse vrouw zijn geweest.

De vrouw kon het niet verkroppen dat Mons vorig jaar de verkering met haar had uitgemaakt en huurde een  hitman in die Robert Mons met een mes te lijf ging. Mons werd meerdere malen in buik, borst en hoofd gestoken en werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Een tweede Nederlander, die al 20 jaar op de Filipijnen woont, werd eveneens in het hoofd gestoken.

“Wij werden door mensen van het ziekenhuis gebeld met de boodschap dat er voor zijn behandeling geld moest worden overgemaakt. In allerijl hebben we 2000 euro bij elkaar gekregen maar toen meldde het ziekenhuis dat Robert Mons inmiddels was overleden. We hebben gelijk geprobeerd om het stoffelijk overschot naar Nederland te laten overbrengen. Toen bleek echter dat ze het stoffelijk overschot niet in de koelcel maar er naast hadden neergelegd. Door de extreme warmte is het helemaal misgegaan en moest het lichaam de volgende dag gecremeerd worden. Nu wordt de urn met as volgende week naar Nederland vervoerd,” aldus Erik Al, die het Mons al dertig jaar goed kent.

Buitenlandse Zaken is nog niet officieel op de hoogte van de moordzaak gebracht maar bevestigt wel dat er iets met een Nederlander is gebeurd. „De autoriteiten hebben ons nog niet geïnformeerd maar we weten dat er iets speelt,” aldus een woordvoerder van BZ.

De Filipijnse politie heeft nog geen verdachten in de zaak aangehouden. Robert Mons heeft op het eiland een huis en was er in februari op vakantie gegaan. Toen hij daar een week was, kreeg hij bericht van zijn werkgever dat de zaak failliet was. Hij moest zich toen bij het UWV melden maar dat kon pas als hij weer in Nederland terug was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook