donderdag 19 juni 2014

Huisbaas vervolgd wegens 'bedreiging'

Het OM in Maastricht gaat de van vastgoedfraude verdachte huisjesmelker Joep J. uit Kerkrade vervolgen voor het bedreigen van een officier van justitie.

Dat bevestigt zijn advocaat Jan Hein Kuijpers tegenover De Telegraaf. De bedreiging blijkt al in februari vorig jaar te hebben plaatsgevonden op het politiebureau van Kerkrade. Joep J. zou toen tegen opsporingsambtenaren hebben geroepen dat justitie en politie criminele organisaties zijn. Ook staat in politiestukken dat de vastgoedbaas gezegd zou hebben dat hij het niet snapte hoe de betrokken zaaksofficier in het megafraudeonderzoek Landlord een huis met een waarde van 467.000 euro kan betalen. Betreffende officier van justitie blijkt nu van dit alles aangifte te hebben gedaan.

Strafpleiter Jan Hein Kuijpers zegt onlangs op de hoogte te zijn gebracht over de vervolging van zijn cliënt J. "Ik heb een tien pagina's tellend proces-verbaal binnengekregen. Mijn cliënt is inmiddels gehoord over deze kwestie en is daar verbolgen over. Ik verwacht dat deze zaak binnen afzienbare tijd op zitting zal komen ", aldus Kuijpers.

Kuijpers ging ook in op het feit dat Joep J. een pand in de binnenstad van Kerkrade ter beschikking stelt aan de Hells Angels, die in de Limburgse grensplaats een clubhuis willen vestigen. ,,Qua beeldvorming passen de Hells Angels en meneer J. wel bij elkaar, maar het is civiel-rechterlijk gezien niet verboden om iemand een pand te verhuren of verkopen. Mijn cliënt zal immers, zeker in deze crisistijd, ook zijn centen moeten verdienen."

Het is te hopen dat de OvJ meer heeft dan alleen maar de genoemde uitlatingen van Joep J., daar deze zeker niet als bedreiging kunnen gelden, hoogstens als laster, maar zelfs dat is zeer dun

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook