dinsdag 24 juni 2014

Vriendin van vermoorde crimineel aangehouden

De vriendin (27) van de geliquideerde Eindhovenaar Ernesto Pistone (33) is vandaag aangehouden voor betrokkenheid bij de moord.

De politie wil alleen kwijt dat dinsdag een 27-jarige Eindhovense in Bergschenhoek is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

Pistone was net 1,5 week vrij uit voorarrest toen hij op 27 februari 2014 voor zijn huis in Eindhoven werd neergeschoten en in het ziekenhuis overleed. De daders vluchtten op een scooter die later verbrand werd teruggevonden. Vorige week werden al drie Eindhovenaren als verdachte aangehouden.

Pistone handelde in harddrugs en vreesde al langer voor zijn leven. Vanwege de dreiging droeg de Italiaan regelmatig een vuurwapen en een kogelwerend vest.

Ernesto Pistone heeft Italiaanse ouders, maar is grotendeels opgegroeid in Nederland. In 2006 werd hij veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor de handel in harddrugs. Hierna lijkt hij zijn leven te beteren. Hij woont samen met zijn vriendin en hun twee kinderen van 5 en 1,5 jaar. Ernesto had geen duidelijk beroep.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook