zaterdag 4 oktober 2014

Neergestoken rover blijkt moordenaar

Remy W. (49), die op 26 juni 2014 werd doodgestoken toen hij een goudhandelaar in Amsterdam beroofde, is eerder van twee moorden verdacht. In één geval kreeg hij 17 jaar cel.

In 1998 doodde Remy W (toen 33). barman Gijsbert Dekker (60). In 1992 werd hij verdacht van de moord op zijn ex Judith van Woekom (24), maar vrijgesproken.

Remy W. stak de mede-eigenaar van de goudinkoopzaak aan de De Clercqstraat op 26 juni vanuit het niets met een vleesvork. De goudhandelaar liep hierbij vier gaten in zijn hart op en schade aan andere organen. Op de aanval volgde een worsteling waarbij de goudhandelaar de vork in handen kreeg. W. raakte eveneens zwaargewond en overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

W. was een vaste klant van de zaak. Hij had die dag een afspraak. W. vroeg vooraf aan de handelaar of er genoeg geld in kas was, waarschijnlijk om er zeker van te zijn dat er voldoende buit was.

Remy W.  (toen 27) werd ervan verdacht op 7 mei1992 zijn ex Judith van Woerkom (24)  te hebben gewurgd met een elektiricteitskabel. Daarvoor kreeg hij in eerste instantie zes jaar cel, maar hij werd in hoger beroep vrijgesproken.

Op 15 december 1998 sloeg hij barman Gijsbert Dekker van een café aan de Ceintuurbaan dood met een steen in een voetbalkous. Daarnaast plunderde hij de kassa. Dit keer kreeg hij 17 jaar cel, wat in hoger beroep wel standhield.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook