woensdag 10 december 2014

Albert K langer in de cel

Albert K. (45) uit Oss is naar nu blijkt in oktober in de gevangenis in Zutphen aangehouden omdat hij een vrouw telefonisch diverse keren met de dood heeft bedreigd. Zijn verblijf in de gevangenis dreigt daarom voor de tweede keer te worden verlengd.

    Albert K. werd begin deze eeuw door misdaadverslaggever Peter R. de Vries ontmaskerd als opdrachtgever voor drie moorden, mt als beoogde slachtoffers o.a. Koos en Martin R. Hij benaderde hiervoor Rob Z. die naar Peter de Vries stapte Hij kreeg acht jaar celstraf voor het uitlokken van de moorden.

    In 2008 kwam daar nog drie jaar celstraf bij omdat hij vanuit de gevangenis had geprobeerd de misdaadverslaggever af te persen, omdat hij familieleden en zijn voormalige advocaat bedreigde en twee medegevangenen mishandelde.

    De rechtbank in Den Bosch behandelt de bedreiging van de vrouw volgende week. Het Openbaar Ministerie zal bovendien vragen om de voorwaardelijke vrijlating van de Ossenaar op te schorten.

    Rob van Z. werd overigens in januari 2012 gearresteerd in verband met een moordcomplot:  Volgens justitie gaf hij een huurmoordenaar opdracht om op 13 juni 2010 met een handgranaat een aanslag te plegen op een pand van Sorko en Swane Advocaten en Notarissen aan de Churchilllaan in Amsterdam. De explosie veroorzaakte grote schade, maar als door een wonder vielen er geen doden of gewonden.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook