dinsdag 16 december 2014

Man neergeschoten in Terneuzen

Bij een schietpartij in Terneuzen is vanavond een man (27) werd neergeschoten die net uit de gevangenis kwam. De schietpartij is het gevolg van een langlopende vete tussen twee groepen.

    Het slachtoffer zat tot in de middag nog vast in verband met een andere schietpartij amper drie weken geleden.

    Op zondag 30 november werd Gideon Verhelst (23) doodgeschoten. De 27-jarige Terneuzenaar werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij deze schietpartij. Vanmiddag kwam hij voorlopig op vrije voeten, maar daar kon hij niet lang van genieten. Hij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De rechtbank heeft niet bekend gemaakt waarom hij vrij werd gelaten.

    Toen de burgemeester hoorde dat de verdachte vrij zou komen, was hij al bang voor escalaties. Hij had daarom een verbiedsgebod voor bepaalde delen van Terneuzen ingesteld voor de man. “Dat heeft de politie aan zijn vader kenbaar gemaakt. Die zou hem meteen bij thuiskomst doorsturen naar het politiebureau, waar hij het verbod overhandigd zou krijgen." Zover is het echter niet gekomen. Een paar uur na zijn vrijlating werd hij volgens omstanders met minstens vijf schoten geveld.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook