zaterdag 25 januari 2014

Dode in Amsterdam

In een woning aan het Jeltje de Bosch Kemperpad in Amsterdam-West is vanmiddag een dode “onder verdachte omstandigheden” gevonden. Het blijkt te gaan om Kenneth Renaldo 'Flaco' Richards (58), de eigenaar van café Casanova.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dodelijke steekpartij in Sittard

Jos Cox (45) is vanmiddag in het ziekenhuis overleden na steekpartij rond 4 uur vanmiddag op de Sint Paulusstraat in Sittard. De politie heeft direct na het incident een verdachte, Lex R. (52), aangehouden.

Het ging om een conflict dat in de woning begonnen is, maar zich mogelijk buiten heeft voortgezet. Wat de aanleiding voor de steekpartij was, is nog niet duidelijk.

Lex R. heeft tijdens de verhoren tegenover de recherche verklaard dat het om een ongeluk ging. Hij zou niet de bedoeling hebben gehad om zijn vriend Jos Cox te doden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: vier jaar voor doodslag op Zwager

Roland K. (24) uit Heerlen is vrijdag in Maastricht veroordeeld tot vier jaar cel voor het doodsteken van zijn zwager Robert Degen (38), op 21 juli vorig jaar in zijn woonplaats. Tegen hem was vijf jaar gevangenisstraf geëist. Degen werd met één messteek in het hart gedood.

K. ontkende twee weken geleden tegenover de rechters niet dat hij Degen had weggeduwd nadat deze hem had aangevallen, maar dat hij de vriend van zijn zus had doodgestoken kon hij zich niet meer herinneren.

Reden van de ruzie tussen K. en zijn schoonbroer was dat de zus van verdachte vreemd ging. Degen was hier woedend over en hierdoor raakte de relatie tussen de twee mannen steeds meer gebrouilleerd. Toen K. die zomerdag aan de deur ging bij het latere slachtoffer, zou Degen hem al tierend hebben aangevallen en daarbij de woorden 'rot op, ik maak je kapot' hebben geroepen. K. zei dat hij geen andere mogelijkheid zag dan zich te verweren met een schilmes.

,,Robert schreeuwde alleen maar, ik probeerde me te verdedigen. Plotseling zag ik bloed en ben ik weggegaan." Volgens de rechtbank was er echter geen sprake van een noodweersituatie. ,,Verdachte was volledig toerekeningsvatbaar en is niet naar de woning gegaan om het latere slachtoffer te doden. Toch heeft hij dat gedaan, ondanks dat hij klappen kreeg tijdens een handgemeen. Daar hoort een langdurige gevangenisstraf bij, dus in deze vier jaar cel", aldus de rechtbank.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook