dinsdag 8 juli 2014

Uitspraak: opnieuw veroordeling moordenaar van Sehriban Akpinar

Het gerechtshof in Den Haag heeft de minderjarige jongen Ismael die Sehriban Akpinar (17) in Rotterdam om het leven bracht, in hoger beroep opnieuw veroordeeld wegens moord. Deze vond plaats in de bosjes bij de Horvathweg op 9 augustus 2012.

De hoofddader was toen veertien jaar en ontving de maximale jeugdstraf voor die leeftijd van een jaar, in combinatie met een strenge behandeling voor jongeren met gedragsproblemen. Het hof veroordeelde vandaag de tweede jongen Ertan, die toen ook veertien jaar was, voor diefstal met geweld met de dood tot gevolg. Hij kreeg een jaar jeugddetentie, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De jeugdreclassering gaat hem begeleiden.

Sehriban werd in de vroege avond naar een afgelegen plaats gelokt, waar de jongens haar wilden beroven van haar telefoons. De jongste dader Ertan zou bovendien seks met het slachtoffer gaan hebben. De oudste dader Gaffer (15) wilde dit filmen. Het kwam niet tot een verkrachting omdat de bende direct tot dodelijk geweld overging. Het slachtoffer werd 24 keer gestoken met een mes dat de jongens al twee dagen speciaal voor dat doel bij zich droegen.

De maximale jeugdstraf voor 14-jarigen is een jaar, ook in geval van moord. Jeugd-tbs, de 'PIJ-maatregel', is niet opgelegd. Het hof meent dat er "ondanks de gruwelijkheid van het misdrijf geen sprake is van een psychiatrische stoornis of van een gebrekkige ontwikkeling van hun geestelijke vermogens".

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook