donderdag 29 januari 2015

Verdachte staatsliedenbuurtliquidatie ook verdacht van schieten op vriendin

Adil A., een van de verdachten van de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) ook beschuldigd van het schieten op een vrouw. A. zou een vriendin op 6 november 2012 in Beverwijk ernstig hebben verwond met een schot uit een revolver.

Het OM heeft het incident toegevoegd aan de aanklacht van A., zo bleek donderdag op de laatste pro-formazitting tegen A. en medeverdachte Anouar B. Op 23 maart begint de rechtbank aan de inhoudelijke behandeling van de zaak, waarvoor acht dagen zijn uitgetrokken.

Op 29 december 2012 werden Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) in de Staatsliedenbuurt doodgeschoten. De daders, voorzien van automatische wapens, beschoten op hun vlucht twee motoragenten, die met de schrik vrijkwamen.

Eén van de daders, Hamza Belhadj, vluchtte naar Marokko en kreeg daar 20 jaar. Hamza Belhadj word er tevens door zijn ex zwager Abdelkhaliq Belhaj (44)van beschuldigd hem in 2007  met 17 kogels doorzeefd te hebben. Wonderwel overleefde Abdelkhaliq Belhaj de aanslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook