dinsdag 19 mei 2015

Nederlandse verdachte verkrachting in Malta ontkent

Johan S., die in Nederland na veroordeling bekend werd als de 'valiumverkrachter', heeft in zijn zaak in Malta de rechtbank overstelpt met foto's waaruit moet blijken dat hij een goede relatie had met de vrouw die hem beschuldigt. Johan S. overlegde gisteren 1300 foto's die moeten staven dat ze een gelukkige relatie hadden, meldden Maltese media.

De kiekjes komen van zijn camera en haar mobiele telefoon. Verder beschreef de gedaagde tot in detail hoe hun verhouding tot stand kwam en opbloeide tot de dag waarop hij werd gearresteerd op beschuldiging van verkrachting. "Ik was heel erg verliefd op haar en ben dat nog steeds. Ik heb haar nooit aangevallen of verkracht, mijn geweten is schoon."

De rechter heeft het proces verdaagd tot 1 juli. Dan komt Johan S. vermoedelijk met video's en e-mails om zijn zaak te bepleiten. S. deed afgelopen najaar al zijn verhaal in Maltese media. Hij wordt naar eigen zeggen door de vrouw afgeperst wegens een zakelijk geschil. Ze zou aangeboden hebben de zaak tegen hem te laten vallen als hij haar betaalt.

S. kreeg in 2010 in Nederland in hoger beroep een straf van vijf jaar en acht maanden wegens twee verkrachtingen en een aanranding. De rechters achtten niet bewezen dat hij zijn slachtoffers had bedwelmd met valium, waar hij in eerste aanleg wel voor was veroordeeld. In juli 2007 had hij tien jaar opgelegd gekregen. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook