donderdag 4 juni 2015

Moordenaars van Eric te Selle gepakt

De politie heeft drie Moldaviërs aangehouden aan laten houden die verdacht worden van de extreem gewelddadige woningoverval in Winterswijk op 3 juli 2014, waarbij Erik te Selle (52) werd vermoord.

De drie mannen zijn opgepakt in Frankrijk, Rusland en Moldavië. Het 25 koppige rechercheteam werkte tijdens het onderzoek nauw samen met collega's over de grens. Met hulp van de Moldavische politie werden de verdachten eerst geïdentificeerd.

In Frankrijk werd vervolgens half mei een 27-jarige man opgepakt. Hij is inmiddels in Nederland en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een 28-jarige man werd in Rusland gearresteerd. Het kan volgens de politie nog een paar maanden duren voordat hij wordt uitgeleverd.

De derde verdachte, een 28-jarige man, is in Moldavië aangehouden. Omdat dat land geen onderdanen uitlevert, zal hij vervolgd worden voor een rechtbank in Moldavië. De drie waren ten tijde van de misdaad vermoedelijk als seizoensarbeider in Nederland.

Bij de overval werd Te Selle's vrouw Jolanda vastgebonden. De inbrekers dwongen haar om haar bankpas met pincode te geven. Daarmee is even later geld gepind. Toen de vrouw de politie had gealarmeerd en er rond het huis werd gezocht, werd het lichaam van haar echtgenoot gevonden, verstopt onder een dekzeil.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook