woensdag 14 oktober 2015

Uitspraak: 10 jaar cel voor doodsteken vriendin

Jesus L. (62) uit Arnhem die zijn vriendin (72) en tevens buurvrouw 26 oktober 2014 doodstak in zijn huis in de Kortlandplaats, is vanmorgen veroordeeld tot tien jaar cel. De man belde vanuit zijn woning 112, waarna de vrouw in zijn huis dood werd aangetroffen met een 12 centimeter diepe steekwond in haar hals.

De man legde wisselende verklaringen af die niet klopten met sporen die zijn gevonden. Zijn verklaring dat iemand anders het moet hebben gedaan terwijl hij sliep, verwijst de rechtbank naar het rijk der fabelen. Het huis was afgesloten en er zijn geen sporen van inbraak door een vreemde aangetroffen.

De man heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis en een alcoholprobleem. Hij was ook onder invloed. De straf is zoals de officier van justitie ook had geëist. Moord is niet bewezen omdat nergens uit blijkt dat de man van plan was haar te vermoorden. De buurvrouw -een vluchtelinge- zou de volgende dag haar verblijfsvergunning ophalen, memoreerde de rechtbank. "Een moment waar zij en haar familie lang naar hadden uitgekeken."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook