donderdag 14 januari 2016

Uitspraak: Levenslang voor verzekeringsmoorden

Dominicaan George H.(25) moet levenslang de cel in wegens de moord op zijn landgenoten Alfredo Bido Fernandez (23) en Alan Perez Gonzalez (24).De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Volgens de rechtbank in Amsterdam is "Verdachte is planmatig, gewetenloos en berekend te werk gegaan",  Zij acht het bewezen dat H. met voorbedachten rade de twee jonge mannen heeft vermoord door het injecteren van spierverslappers succinylcholine, om zodoende de levensverzekeringsuitkering op te kunnen strijken.

Op 13 november 2013 werd Alfredo Bido Fernandez vermoord. Enkele maanden eerder was Allan Perez Gonzales hetzelfde overkomen. In beide gevallen bleek George H de begunstigde van de overlijdensrisicoverzekering en beide mannen vertkeerden tot hun overlijden in goede gezondheid. Bij overlijden zou hij tonnen aan uitkering opstrijken. H. had al eerder de verzekeraar geprobeerd op te lichten door zichzelf tot twee keer dood te verklaren.

Alfredo Bido Fernandez (22) en Alan Perez Gonzalez (24) kwamen oorspronkelijk uit de Dominicaanse republiek en woonden nog maar net in Nederland en spraken de taal nauwelijks. H. was een jeugdvriend van Alfredo en vormde een vertrouwenspersoon voor de mannen in Nederland.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook