donderdag 9 november 2017

Iraanse terrorist geliquideerd in Den Haag

De gisteren in de Jan van Riebeekstraat in Den Haag doodgeschoten man blijkt de Iraniër Ahmad Mola Nissi. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten.
De toedracht van het schietincident is verder nog onduidelijk. Een man die zich verdacht ophield bij de afzetting is na een korte achtervolging aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie is nog bezig met onderzoek.

Ahmad Mola Nissi is de leider van de Arab Struggle Movement een Iraanse beweging die strijdt voor de onafhankelijkheid van de regio Ahwaz, de huidige provincie Khuzistan.
De beweging strijdt voor de onafhankelijkheid van Ahwaz, een regio in Iran en werd in 1999 opgericht door Nissi. De groep van Arabische nationalistische opstandelingen zou verantwoordelijk zijn voor bomaanslagen in Iran. Nissi woont inmiddels tien jaar in Den Haag. Een getuige verklaarde verdre tegenover de lokale omroep dat "dat het regime van Iran achter deze moord zit. Ze hebben het eerder geprobeerd".

Het regime in Teheran ziet de beweging als een terroristische organisatie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook