vrijdag 19 oktober 2007

18 jaar cel voor moord op echtgenote in de Ardennen

marga langendoenJ. Langendoen (53) uit Uden is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor moord op zijn vrouw Marga Langendoen-van Diessen (46) (foto).

De rechtbank achtte bewezen dat Langendoen zijn echtgenote Marga op 30 juni met een luchtbuks om het leven bracht. Het stel lag in scheiding. Langendoen verstopte het lijk van zijn vrouw in een bos in de Belgische Ardennen.

Toen hij het daar twee maanden later weer ophaalde, werd hij gevolgd door de politie. Langendoen werd op een Duitse snelweg aangehouden met het lijk in zijn kofferbak. Het Openbaar Ministerie had achttien jaar cel geëist tegen Langendoen.

Hans Langendoen heeft zelf steeds volgehouden dat de dood van zijn vrouw het gevolg was van aan tragisch ongeluk. De rechtbank noemde die verklaring volstrekt onaannemelijk. Zo is het onwaarschijnlijk dat het slachtoffer die ochtend vrijwillig meeging naar de Ardennen, zoals Langendoen de rechtbank voorhield. Ze had een afspraak met een vriend en was normaal gesproken erg punctueel.

Verder blijkt uit een reeks van deskundigenrapporten dat de kans dat de vrouw overleed na een enkel schot uit een luchtbuks bijzonder klein is. Andere beschadigingen aan de schedel van het slachtoffer wijzen erop dat er ook met een hard voorwerp op haar hoofd is geslagen. Mogelijk is zelfs met een tweede wapen geschoten.

update 29 april 2010: In hoger beroep krijgt Hans 20 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook