woensdag 21 mei 2008

Ouders Pascal F. hoeven niet te betalen

De ouders van de moordenaar Pascal F. van Nadia van der Ven hoeven geen schadevergoeding te betalen aan de moeder van het slachtoffer. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

Nadia van der Ven werd in 2002 door haar huisbaas om het leven gebracht. Volgens advocaat Bas Martens zijn Pascals ouders medeschuldig aan het leed van de nabestaanden. De rechtbank wees deze claim af, omdat ouders volgens de rechter niet strafbaar zijn als ze hun kind beschermen tegen strafvervolging.

Advocaat Martens zei niet teleurgesteld te zijn over het vonnis, omdat het volgens hem op andere punten ‘baanbrekend’ is. De rechtbank gaat namelijk onderzoeken of Pascal F. mogelijk een schadevergoeding wegens shockschade moet gaan betalen aan de moeder van het slachtoffer.

Er is in het verleden al eerder financieel getouwtrek ontstaan tussen de moeder van Nadia en Pascal en zijn familie. Zo heeft Pascal steeds geweigerd de begrafeniskosten te betalen. In maart 2007 kreeg de moeder van Nadia te horen dat Defensie deze voro haar zal betalen. Hoewel Minke van de Ven-De Jong dit tevens ziet als schuldbekentenis van defensie, ontkent Defensie dat. Ook de borg van Nadia zou nog niet zijn terugbetaald.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook