donderdag 29 mei 2008

Ron Pieper betrokken bij andere moorden?

Anneke van der Stap aka "Your Kawaiiness"
Zie ook: Eis 15 jaar in Puttense Moordzaak.
De vader van de in 2005 omgebrachte Anneke van der Stap uit Rijswijk wil dat het onderzoek naar de moord op zijn dochter uit de ijskast wordt gehaald.

Aanleiding is de recente aanhouding van de 33-jarige Delftenaar Ronald Pieper, die op een steenworp afstand woonde van de plek waar het lichaam van de Rijswijkse studente op 22 juli 2005 werd gevonden.

Harry van der Stap, die nog steeds in grote onzekerheid leeft, hoopt dat justitie de zaak van Anneke wil meenemen in het onderzoek naar de verdachte in de geruchtmakende Puttense moordzaak. Al was het alleen al omdat P. in het jaar dat zijn dochter werd vermoord, vanuit Ermelo naar de Haagse regio verhuisde.

"Misschien is deze link te klein, maar aan de andere kant biedt het misschien toch een opening in het moeizame onderzoek", aldus Van der Stap.

En dan is er nog de witte bestelauto die, voordat de vermiste Anneke op 22 juli werd aangetroffen, door getuigen bij de vindplek is gezien. Ronald P. reed eveneens in een witte bestelwagen, die hij onlangs te koop zette. Ten tijde van de moord op Anneke werkte Pieper bij De Marktbus in Den Haag, dat het vervoer regelt van veiling- en marktplaatsspullen. Het bedrijf ligt in de nabijheid van de Westduinweg in Scheveningen, waar in de nacht van Annekes verdwijning is gebeld met haar gestolen mobiele telefoon. Het OM in Zutpen wil er inhoudelijk niet op ingaan.

"We hebben geen aanwijzingen om de Rijswijkse moordzaak noch de moord op Maria van der Zanden op dit moment te betrekken in het onderzoek. Voorlopig concentreert zich dat op de zaak Christel Ambrosius", aldus een woordvoerster.

Maria van der Zanden is nooit meer teruggevonden, maar werd voor het laatst gezien 6 augustus 1994 op het bospad bij het huis waar Christel Ambrosius dood werd gevonden.

Inmiddels weet iedereen wel iets te vertellen over P.'s leven, ook dat hij gezegd zou hebben dat de sex met Christel volledig uit de hand was gelopen, en dat hij oversekst zou zijn.

Update 8 februari 2010: Ronald Pieper wordt gearresteerd in verband met de moord op Anneke van der Stap

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: