donderdag 23 oktober 2008

8 jaar voor moord op verloofde

Hanneke H. (40), haar zoon Matthew H.(19) en een vriend, Pim J. (22) uit Rotterdam zijn donderdag door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor de moord op de illegale Albanees Gino Ndreca (39). Eerder werden zij veroordeeld tot straffen van twaalf en vijftien jaar. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden twaalf jaar cel tegen het drietal geëist.

Het hof acht bewezen dat Hanneke H., de verloofde van het slachtoffer, haar zoon en een vriend van hem de man in mei 2006 hebben doodgeschoten. De zoon schoot de Albanees in een auto door zijn hoofd. Zijn moeder en zijn vriend zaten ook in de auto. Het hof oordeelde tevens bewezen dat de zoon en zijn vriend het lichaam in de kofferbak hebben gelegd en de auto hebben gedumpt in de Rijnhaven in Rotterdam. Het lichaam werd twee weken later bij een duikoefening van de brandweer op de bodem gevonden.

Bij de strafbepaling heeft het hof er onder meer rekening mee gehouden dat de daders niet eerder veroordeeld zijn en dat het slachtoffer geweld heeft gebruikt tegen de moeder. Ook de jeugdige leeftijd van de zoon en zijn vriend werd in aanmerking genomen. Het hof verwierp het verweer van de advocaten dat er geen sprake zou zijn van voorbedachten rade.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: