dinsdag 16 december 2008

7 jaar voor vermoorden echtgenote met hamer

greet faber Frank de Korne (55) is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 7 jaar en TBS voor de moord op zijn vrouw, kunstenaresse Greetje de Korne Faber (57) (foto) uit Tilburg. De eis was 10 jaar.

Aanleiding was het feit dat Greetje al 30 jaar aan Frank’s hoofd zeurde dat ze terug wilde naar Utrecht. Haar man Frank verkeerde in de veronderstelling dat hij dat financieel niet kon bolwerken.

Het weekend voor de fatale 20e juni 2008 hadden Frank en zijn vrouw daar weer woorden over.  Frank had het gevoel dat hij daarover verwijten naar zijn hoofd kreeg. Op 20 juni 2008 gaat Frank  samen met zijn vrouw ontbijten aan de keukentafel in de keuken. Als hij klaar is met eten, loopt hij naar de schuur en pakt een kloofhamer en gaat terug naar de keuken. Zijn vrouw zit met haar rug naar hem toe. Hij pakt de hamer met beide handen vast en geeft haar uit alle macht een klap op het hoofd, waarop Greetje op de grond valt. Hij slaat dan nog een aantal keren op haar in.

Frank belt vervolgens 112 met de mededeling dat hij waarschijnlijk zijn vrouw heeft vermoord. Tegen de politie verklaart hij dat hij ‘naar een oplossing zocht’ en dat hij wilde ‘dat de verwijten ophielden’ Toen zij op de grond lag, heeft verdachte haar nog een aantal keren met de hamer geslagen. Op vragen van verbalisanten heeft verdachte verklaard dat hij op zoek was naar een oplossing. Hij heeft gezegd dat hij dacht dat hij wilde ‘dat de verwijten ophielden’.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: