vrijdag 5 december 2008

De Drontense Bosmoord

Hoofdpunten van de uitzending
Vanavond in NCRV Netwerk een reportage over de Drontense Bosmoord uit 2001. Het gaat hierbij om de 'moord' op Pim Overzier. Er is een man -Henk Haalboom- tot 20 jaar voor veroordeeld, maar er zijn grote twijfels aan zijn schuld, o.a. door gerechtspsychologen Van Koppen en Ton Derksen en thriller schrijver Jacob Vis.

Volgens Justitie is Pim door Henk vermoord uit jaloezie. Omdat er geen doodsoorzaak vastgesteld kon worden, suggereerde het immer incompetente NFI verstikking en maakte OM daar van dat hij wel levend begraven zou zijn.

Een ander scenario, gesteund door een groot aantal anonieme brieven schrijft dat Pim op de homo ontmoetingsplaats overleden is door vermoedelijk een hartaanval en dat hij vervolgens -respectvol- is begraven door daar aanwezige mede homo's. De politie heeft deze brieven nooit serieus genomen daar Pim Overzier -zoals de politie zelfs op TV liet weten- een hardwerkende man was (en dus geen homo?).

Schijnbaar heeft de advocaat van Henk Haalboom Geert-Jan Knoops, een brief van minister Hirsch Ballin ontvangen waarin deze toezegt dat Haalboom de kans zal krijgen zijn onschuld aan te tonen.

Bekijk hier de hele uitzending

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: